Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Το Βατικανό εορτάζει το «Μπιγκ Μπανγκ»

mdf44174_763524--2-thumb-large.jpg

Το Βατικανό εορτάζει τη θεωρία του «Μπιγκ-Μπανγκ» και αυτό δεν είναι όσο παράλογο και αδιανόητο ακούγεται. Το αστεροσκοπείο του Βατικανού έχει προσκαλέσει κορυφαίους επιστήμονες και κοσμολόγους για ένα διάλογο σε σχέση με τις μαύρες τρύπες, τα κύματα βαρύτητας και τη ροή του χρόνου στο διάστημα, στη μνήμη του Ρωμαιοκαθολικού ιερέα, φυσικού και κοσμολόγου Ζωρζ Λεμαίτρ, ενός από τους προπάτορες της θεωρίας που θέλει το σύμπαν να γεννήθηκε μετά από μία «Μεγάλη Έκρηξη» (Big-Bang).
Το συνέδριο, το οποίο θα λάβει χώρα από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή, θα διεξαχθεί στο αστεροσκοπείο του Βατικανού, το οποίο ιδρύθηκε από τον Πάπα Λέων ΙΓ΄ το 1891, με σκοπό να δοθεί τέλος στην πεποίθηση που θέλει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία να είναι εχθρική απέναντι στην επιστήμη. Η συγκεκριμένη πεποίθηση, η οποία βασίστηκε κυρίως στη δίκη του Γαλιλαίου, παραμένει ακόμη ισχυρή, παρότι το αστεροσκοπείο και Καθολικά πανεπιστήμια ανά τον κόσμο διαπρέπουν στους τομείς των φυσικών επιστημών.
«Κατάλαβε ότι κοιτώντας πίσω στον χρόνο, το σύμπαν θα έπρεπε να βρίσκεται σε μία κατάσταση υψηλής ενεργειακής πυκνότητας,  συμπιεσμένο στο επίπεδο ενός πρωταρχικού ατόμου, από το οποίο άρχισαν τα πάντα», σημειώνεται στο δελτίο τύπου του αστεροσκοπείου, αναφορικά με τη θεωρία «του πρωταρχικού ατόμου» που διατύπωσε ο Λεμαίτρ, η οποία αργότερα έγινε ευρύτερα γνωστή ως θεωρία της «Μεγάλης Έκρηξης».
Ο επικεφαλής του αστεροσκοπείου του Βατικανού, Γκι Κονσολμάγκνο, ανέφερε ότι η θεωρία του Λεμαίτρ αποδεικνύει πως είναι δυνατό να πιστεύεις παράλληλα στον Θεό και στη θεωρία του «Μπιγκ Μπανγκ».
«Ο Λεμαίτρ ήταν πολύ προσεκτικός στο να υπενθυμίσει στους ανθρώπους... πως η δημιουργία του Θεού δεν είναι κάτι που έλαβε χώρα πριν από 13.8 δισεκατομμύρια χρόνια. Είναι κάτι που συμβαίνει συνεχώς», σημείωσε τη Δευτέρα, τονίζοντας ότι με το να πιστεύει κανείς πως ο Θεός απλώς είναι υπεύθυνος για το «Μπιγκ Μπανγκ», τον μειώνει σε μία μορφή σαν τον Δία που ρίχνει κεραυνούς από τον ουρανό.
«Αυτός δεν είναι ο Θεός στον οποίο εμείς, ως Χριστιανοί, πιστεύουμε», προσέθεσε.    

2 σχόλια :

 1. Ο ψευτο-αλάθητος Πάπας Ρώμης, δεν βρίσκεται μόνο σε Θεολογικές πλάνες, αλλά βρίσκεται επίσης και σε "επιστημονικές" πλάνες.

  Η θεωρία της "Μεγάλης Έκρηξης" (Big-Bang), και ΟΛΕΣ οι άλλες θεωρίες που αναφέρονται στη δημιουργία του κόσμου (και του ανθρώπου), στηρίζονται πάνω σε κάποιες ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ οι οποίες ΔΕΝ επιδέχονται καμία επιστημονική απόδειξη.

  * * *

  Σχετικά με την ψευτο-επιστήμη.

  Διαβάστε το βιβλίο του Αγίου Σέρβου Επισκόπου Νικολάου Βελιμίροβιτς, με τίτλο “Περί Νόμου του Θεού”, εκδόσεις Χρόες.

  https://www.youtube.com/watch?v=51Pi6UlRs_I

  http://hroes.yolasite.com/books.php


  * * *

  Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επιστήμη ασχολείται ΜΟΝΟ με όσα ΜΠΟΡΟΥΝ να ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ή μπορούν να γίνουν αντικείμενο ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ.
  Η δημιουργία του ανθρώπου και του κόσμου, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στις προηγούμενες περιπτώσεις, διότι είναι γεγονότα του ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ και είναι ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΑ ( συνεπώς, ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ και δεν γίνονται αντικείμενο ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ).
  ΟΛΑ όσα λέγονται για την δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου, ΔΕΝ είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επιστήμη, αλλά είναι ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

  Διαβάστε τα επιστημονικά βιβλία "Η συνομωσία της σιωπής" και "Η μυθολογία της σύγχρονης Γεωλογίας", του Απόστολου Φράγκου ( που υπήρξε επιστημονικός σύμβουλος της NASA και καθηγητής πανεπιστημίου θετικών επιστημών στις ΗΠΑ ), εκδόσεις Αδελφότητος "Ο Σταυρός", στην Αθήνα.
  Ο Απόστολος Φράγκος έχει γράψει και άλλα πολύ ενδιαφέροντα επιστημονικά βιβλία, στις ίδιες εκδόσεις "Ο Σταυρός".
  Τα προαναφερόμενα δυο βιβλία, είναι ΑΚΡΩΣ επιστημονικά ( αλλά εύκολα κατανοητά ), και τεκμηριώνονται με πλουσιότατη διεθνή και έγκυρη επιστημονική βιβλιογραφία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Ἐν ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν ... καὶ εἶπεν ὁ Θεὸς· γενηθήτω φῶς· καὶ ἐγένετο φῶς ... καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα μία. Καὶ εἶπεν ὁ Θεὸς· γενηθήτω στερέωμα ἐν μέσω τοῦ ὕδατος καὶ ἔστω διαχωρίζον ἀνὰ μέσον ὕδατος καὶ ὕδατος. καὶ ἐγένετο οὕτως ... καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα δευτέρα" (Γέν. 1:1-8).

  Εἶναι φανερόν ὅτι εἰς τήν Γ'ένεσιν ὑπάρχει ἡ διάστασις τοῦ χρόνου, ἄρα ἡ θεωρία τῆς "Μεγάλης Ἐκρήξεως" εἶναι ἀπορριπτέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com